Faludi Nóra vagyok, közgazdász, life coach, blogger, anya és feleség.

Hódmezővásárhelyen születettem és töltöttem életem első 20 évét, majd az egyetemi évek során Budapestre kerültem, ahol a kisvárosi életet a nagyvárosi pörgés vette át, sok tanulással és munkával, munkahelyi és magánéleti sikerekkel, kudarcokkal, útkereséssel. Már ezekben az években nagyon érdekelt, hogyan képes egy nő számtalan szerepét összeegyeztetni, ezért szakdolgozatomat a Budapesti Corvinus Egyetemen “Work-life balance a női vezetők életében” témában írtam.

Az egyetem utáni évek a karrierépítés jegyében teltek, míg 2014-ben feleség és anya lettem, korábbi terveim és célkitűzéseim pedig 180 fokos fordulatot vettek. Többé nem jelentett kihívást a vállalati profitmaximalizálás, annál inkább a házasélet formában tartása egy totyogó mellett. Már kevésbé érdekeltek a makrogazdasági folyamatok, ám egyre inkább foglalkoztatott a női lélek átalakulása szülés és családalapítás után.

Hogy miért van annyi válás a kisgyermekes családokban, miért aggódunk olyan sokat, miért és hogyan szeretne minden anya maximálisan helytállni számtalan szerepében egyszerre, miközben önmaga a rangsor végére kerül? Hogyan lehet feldolgozni azt a hatalmas változást, amit egy dolgozó, önálló nő életében az anyaszerep hoz, hogyan lehet úgy felelősséget vállalni egy kis életért, hogy közben nő és feleség maradjak?

2015-ben indítottam útjára az Anyadilemma blogot kezdetben saját gondolataim formába öntésére, később a kisgyerekes anyákat érintő közös mintákat felismerve már más anyák megszólítására is. Közben egyre tudatosabban fordultam egy lehetséges segítő szakma felé, így 2017-ben egyetemi diplomám mellé Life Coach képesítést szereztem.

Időközben megalapítottam a Tökéletlen Anyák közösséget, egy olyan zárt Facebook csoportot, ami lehetőséget ad az anyáknak, hogy kérdéseiket, tapasztalataikat, dilemmáikat őszintén megosszák egymással. Más mamicsoportokkal szemben itt nem egymás túlszárnyalása a cél, hanem felismerni és elfogadni, hogy nem vagyunk tökéletesek és más szülők is hasonló nehézségekkel küzdenek, mint mi. Ha szeretnél egy olyan közösség része lenni, ahol nem ítélkezünk mások felett, hanem támogatjuk egymást, csatlakozz Te is!Én is csatlakozom a Tökéletlen Anyák Facebook csoporthoz