Minden, amit a coachingról tudnod kell

Bár a coaching már Magyarországon is évtizedes múltra tekint vissza, sokakban még mindig kérdések merülnek fel a módszertan kapcsán. Hogy egy kicsit tisztább képet kaphassunk, összefoglaltam néhány gondolatot a coaching eredetéről, fejlődéséről és a lényegi tudnivalókról. 

A coach szó szerinti fordításban edzőt, a coaching pedig edzést jelent. A coaching alapelvei a sportpszichológiából erednek, és Timothy Gallwey 1974-ben megjelent The Inner Game of Tennis (A tenisz belső játszmája) című könyvében ír először arról, hogy a coach szerepe nem pusztán a sportolók fizikai felkészítésében rejlik, sokkal inkább a pszichés támogatásban.

Gallwey szerint a versenyzők fejében létező ellenfél sokszor erősebb a valódi ellenfélnél. A belső játszma a játékosok elméjében játszódik, és a valódi teljesítményt gátolhatja a félelem, az önbizalomhiány, és egyéb negatív, de fejleszthető beállítódások.

Az 1980-as években Gallwey elméletét az üzleti életben is alkalmazni kezdték, hiszen a vállalatvezetők teljesítményét is sokszor befolyásolja belső bizonytalanságuk, a versenytárstól való félelem, a piaci trendek alakulása miatti aggodalom, vagy a vállalat belső feszültségei. A business coaching hatékony eszköztára segítségével lehámozza a visszahúzó erőket és utat mutat a belső erőforrások akadálytalan kihasználásának. Az elmúlt több, mint 30 év Amerikában és Nyugat-Európában egyaránt bizonyította, hogy a coaching nem futó trend, hanem tartós, mérhető és jelentős üzleti eredményeket hozó eszköz.

Az üzleti élet után magánéleti dilemmák megoldására is alkalmazni kezdték a coaching eszköztárát, ez esetben life coachingról beszélünk. A life coaching során a coach segít tisztázni ügyfelének céljait és jövőképét, elismerésével, bátorításával támogatja a változást, segít megtalálni a célokhoz vezető utat. Olyan témákat kezelünk hatékonyan az üléseken, mint karriercélok, munkahelyváltás, párkapcsolati problémák, vagy a számomra legfontosabb terület, a nők egyensúly keresése szülés után.

Újabban sok szakember egyetért abban, hogy nem választható el élesen egymástól a két irányzat, hiszen a magánéleti kiegyensúlyozottság jelentősen befolyásolja a munkahelyi teljesítményt, és fordítva is igaz, a munkahelyi problémákat nehéz kizárni a mindennapokból.

Azok, akik először találkoznak a coaching fogalmával, sok esetben a pszichológus által vezetett terápiához hasonlítják, tévesen. A terápia során a múltban szerzett, sokszor gyermekkora visszavezethető sérelmek feloldása a cél, míg a coaching egyértelműen jövő- és célorientált.

Szintén téves megközelítés, miszerint a coach valamiféle tanácsadó, hiszen legtöbbször nem szakértője az ügyfél által hozott problémának, és nem is célja, eszköze a tanácsadás. Eszköztárával az ügyfél saját legjobb megoldását segít megtalálni, miközben külső, független személyként, más nézőpontból képes rálátni az adott helyzetre.

További információt az Anyadilemma life coachingról és az ingyenes ismerkedő beszélgetésről, ide kattintva találsz. 

 

Add A Comment